Annonce:
Annonce:
Reimo
Camping Kim
Østsjællands Camping Center
Kronjyllands Camping & Marine Center
Le Palme Camping

Inden du sætter dig bag rattet og drager på eventyr ud i det fri med familien fastspændt og campingvognen fastsat på anhængertrækket, er der nogle ting, du skal være opmærksom på vedrørende campingvognsforsikring.

Vi har lavet denne guide, hvori du finder de væsentligste informationer om forsikring til campingvogne. Læs med her og bliv klogere på de spørgsmål, du har vedrørende emnet!

Hvad er en campingvognsforsikring, og hvad består den af?
Som navnet indikerer, er en campingvognsforsikring en forsikring, der dækker din campingvogn, hvis uheldet skulle være ude. Forsikringen kan selvfølgelig variere mellem diverse forsikringsselskaber, men hovedsageligt er det en slags kasko- og indboforsikring.

Du undrer dig måske over, hvorfor det ikke også er nødvendigt med en ansvarsforsikring til din campingvogn. Dette skyldes ganske enkelt, at din ansvarsforsikring til din bil også dækker din campingvogn, hvis den er indregistreret. Det vil altså sige, at hvis din campingvogn forvolder skade på andre, så er du forsikret gennem din ansvarsforsikring til bil.

Er din campingvogn stationær? Det spiller nemlig også en rolle, hvad enten den er på nummerplader eller ej. Hvis du har en stationær campingvogn, så skal denne forsikres herefter. I forlængelse af dette skal du give dit forsikringsselskab besked i tilfælde af flytning af campingvognen. Hvis ikke dette gøres, er din campingvogn ikke forsikret under flytningen. Derfor skal du sørge for at give besked, så du minimerer sandsynligheden for ubehagelige overraskelser.

Hvordan dækker campingvognsforsikringen?

Grundlæggende dækker din campingvognsforsikring som nævnt din campingvogn. Forsikringen dækker de skader, der måtte forekomme i tilfælde af, at du er ude for en trafikulykke. Heraf kommer kaskoforsikringsdelen. Vidste du desuden, at forsikringen også dækker eventuelle skader, hærværk, tyveri m.v., når din campingvogn er parkeret?

Campingvognsforsikringen dækker også over fortelt samt indboet i campingvognen. Dette er f.eks. møbler, service m.m. Ud fra dette kommer indboforsikringsdelen. Men hvad med det indbo, som du har medbragt hjemmefra? En huskeregel er, at det, der indgår som en del af selve campingvognen, er dækket via din kaskoforsikring, imens det, du selv har medbragt, bliver dækket af din indboforsikring på din hjemmeadresse. Dette er blot en huskeregel, så sørg for at afklare, hvad der er dækket ind hvor med dit forsikringsselskab.

Udover at læse forsikringsbetingelserne er et godt råd, når du skal forsikre din campingvogn, at sætte forsikringssummen, så denne er tilsvarende værdien af din campingvogns inventar. Derved vil dine ejendele være dækket ind i tilfælde af, at der eventuelt skulle forekomme indbrud eller lignende.

Tips og tricks til din campingferie

Først og fremmest må du ikke glemme det røde kort. Dette er bevis på, at dit køretøj er kaskoforsikret, hvilket gælder både for campingvogn og bil. Dertil bruges det røde kort i de fleste europæiske lande. På trods af dette har kortet fra den 1. januar 2018 ikke længere været nødvendigt at medbringe, da din bils registreringsnummer samt telefonnummeret på SOS-International, som er virksomheden bag det røde kort, er tilstrækkeligt, hvis du skal bruge hjælp i udlandet.

Hvad med det grønne kort? Dette er beviset på, at dit køretøj bl.a. er ansvarsforsikret. Nummerpladen er dog nok i sig selv til at bevise, at netop din bil er ansvarsforsikret. Derved er det grønne kort ikke længere strengt nødvendigt at medbringe, når du er inden for EU’s grænser samt få andre lande. Der er dog stadig behov for at medbringe det i nogle lande uden for EU – sørg derfor for at undersøge det, inden du tager afsted.

Husk også at tjekke op på din mover, fortelt og anhængertræk, for i forbindelse med dine forsikringer skal du være opmærksom på, hvordan og hvorledes disse er dækket ind. Nogle gange er dit fortelt kun dækket ind i sommermånederne og er derved sårbar overfor stormvejr i efterårsmånederne. Dit anhængertræk kræver også i nogle tilfælde en udvidet ansvarsforsikring.

Er en campingvognsforsikring lovpligtig?

Svaret på det store spørgsmål er som udgangspunkt, at en campingvognsforsikring ikke er lovpligtig. Det samme gælder i øvrigt for trailer og båd, hvis du også benytter disse i forbindelse med camping. Du skal dog huske, at en ansvarsforsikring er lovpligtig og dækker, hvis du forvolder skader på andre personer, deres ting og/eller køretøj.

Du er nu forhåbentligt blevet klædt bedre på og fået et større indblik i campingvognsforsikringer, og hvad sådan en indebærer. Der er nu ikke andet at gøre end at forberede dig til næste campingsæson, hvor du er dækket ind som aldrig før.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk