Annonce:
Annonce:
Reimo
JPCARAVAN
Camping Kim
HinshøjCaravan728x90
Bije728x90
Le Palme Camping

Tekst.: Anders Mikkelsen

Foto.: GrafikMollen.dk/Anders Mikkelsen

Familien Stenstrup fra Thy stortrives på camping, og har for fjerde år i træk valgt en forårsplads med tid til samvær og fælles oplevelser i naturen.

Når far kommer hjem, skal mor ud ad døren, og er begge forældre hjemme, skal ungerne af sted til spejder eller sport. Sådan er hverdagen for mange børnefamilier, og dermed også for familien Stenstrup fra Vildsund ved Thisted. Der bliver ikke så meget tid til familieliv i ugedagene, og netop derfor værdsætter hele familien i særlig grad weekenderne og ferierne med campingvognen.

Efter at have haft forårsplads på henholdsvis Klim Strand Camping og Jesperhus Feriecenter, er den lille familie nu landet hos Nystrup Camping i Nationalpark Thys yderste klitrække.

Mens grillen varmer op, fortæller Maibrit og Lars Stenstrup om deres valg af camping som den foretrukne ferieform, og om deres meget bevidste valg af campingplads:

”Når vi har fri efter en lang arbejdsuge, har både børn og voksne først og fremmest behov for ro og afslapning, og her starter ferien, så snart vi kører ind på pladsen”, fortæller Lars Stenstrup. ”Nystrup Camping er midt i naturen,  helt tæt på havet og den hyggelige by Klitmøller. Til gengæld er her hverken et stort badeland eller andre aktiviteter, specielt opfundet for at adsprede ungerne. Her skal man selv aktivere sig, og det stemmer meget godt overens med de værdier, som vi ønsker at give videre til vore børn”, slutter han.

”Det vigtigste er samværet og muligheden for at være en familie”, supplerer Maibrit Stenstrup, der som sygeplejerske har en travl hverdag. ”Campingpladsen er vort lille fristed, med ro til at nyde solnedgangen over ”Cold Hawai” og de lange gåture ved stranden, hvor vi blandt andet kigger efter rav og flotte sten til at male på. På den måde får vi meget mere tid til at hygge os sammen som familie, og vi kommer tættere på hinanden”, slutter hun. Den unge familie har kun 25 minutters køretid fra deres egen indkørsel til Nystrup Camping, og dermed kan børnenes fritidsaktiviteter nemt  kombineres med campinglivet.

På camping er familien i højsædet

”Vi hører oftere og oftere yngre mennesker sige, at campinglivet er en kærkommen afveksling fra dagligdagen”, siger Michael Nøhr Nielsen, indehaver hos Møllegårdens Camping i Vildsund. ”Det er nærmest som en slags familiemæssig sikkerhedsventil, hvor der pludseligt bliver ro og tid til at være sammen”, forklarer den 38-årige campingforhandler, som i øvrigt selv er ivrig campist og fastligger i Jesperhus Feriecenter. ”Der skal være plads til hele familien på mere end én måde”, siger han og hentyder i den sammenhæng til virksomhedens salg af campingvogne med køjepladser til ungerne, men også til det ønske som han ofte hører fra unge forældre: Vi vil have mere tid til at komme hinanden ved! Hos Møllegårdens Camping, som netop har fejret 50-års jubilæum, fokuserer man i juni måned netop på campingstart for hele familien. Det sker i form af en række startpakker, med eksempler på, hvordan og til hvilken pris man kan komme i gang – enten i telt, med CampLet eller i campingvogn.

Moon cars og stigegolf

Andreas Stenstrup på ti år kommer susende rundt om hjørnet, på én af de ”moon cars”, som Nystrup Camping gratis udlåner til fartglade, unge chauffører. Man behøver nærmest ikke at spørge ham, hvad der er det sjoveste ved camping. Det kan man se på drengens glade ansigt, men han supplerer selv med at fortælle, hvor dejligt det er, at mor og far har meget mere tid på camping end ellers.

Sammen med storesøster Camilla på 12, trives Andreas i de rolige omgivelser på Nystrup Camping, og det sker ganske ofte, at ét af de to yngste familiemedlemmer har en kammerat med på camping i en weekend. I godt vejr går tiden nemt med mange udendørs aktiviteter, som f.eks. stigegolf eller boldspil, og er skyerne lidt tungere, bliver der tid til at male på sten eller spille spil i forteltet.

Venner på besøg

”Vi har også selv mange venner på besøg”, fortæller Lars Stenstrup. ”Man bliver et samlingspunkt for vennerne, når man har en fast plads et sted. De ved jo, at vi er der i næsten alle weekender, og at grillen hurtigt kan tændes”, siger han med et glimt i øjet. Meget ofte er det forældre til børnenes kammerater, der kommer på besøg, og det sætter alle i familien stor pris på.

I mellemtiden er grillen blevet rygende varm, og mens solen langsomt sænker sig i Vesterhavet, samles familien Stenstrup omkring spisebordet i forteltet. Det er blevet weekend…

Michael Nøhr Nielsen, indehaver hos Møllegårdens Camping i Vildsund, sidder klar til at hjælpe med Campingstart for hele familien.

Se mere om Møllegårdens Camping her.: http://www.moellegaarden.dk/