Annonce:
Annonce:
JPCARAVAN
Reimo
Camping Kim
Camping Del Sole
Kronjyllands Camping & Marine Center

Det er ikke nogen nyhed, men både de nye hel- og delintegrerede Carthago modelle er særdeles kompetente autocampere for dem som sætter prise på fritid på farten. Og selv om de er kompakte, så er der ikke meget som mangler i forhold til et mindre sommerhus. Snarer tværtimod. For i Carthagoen får du mindst samme luksus som i sommerhuset, du bestemmer selv hvor I skal holde, opholdsrummet med integreret køkken og alkove til liggende gæster er både nok til to og fire, dit private soveværelse har både dobbeltseng, toilet, separat brusekabine og tilpas med skabe og skuffer. Og du slipper for ”den farlige spildplads” der samler på gamle bøger, ugeblade og andet nips som er svært at skille sig af med, og derfor havner i sommerhuset. Og i den rullende fritidsbolig skal du ikke slå græs, klippe hæk, ordne bede og jage dræbersnegle eller bruge tid på at male og vedligeholde bygning. Derfor er dagens Carthago en værdig repræsentant for fritidsformen.


Billedvinklen snyder lidt, for allerede i døren mærker du en god rummelighede og et behageligt opholdsrum. Bordet står på en centersøjle og der er L-sofa som standard.


Kikket bagud fra passagersædet giver en bedre rummelighedsfølelse. Ved døren er der plads til en 22,7 tommers fladskærm, og far oven er der et godt lysindfald fra tre tagluger.


Sænkesengen over førerpladserne kan godt virke lidt dominerende, men ikke mere end at man hurtigt vænner sig til den. Madrasmålet er på 195 x 160 cm, madrassen er todelt og den kan sænkes så lang ned, at det ikke er nødvendigt at bruge stige.


Køkkenet står bag L-siddegruppen med køleskabet overfor med brusekabinen på den anden side af væggen ind mod soveværelset. Læg også mærke til skydedøren som her er lukket helt op.


Tre kogepladser i hjørnet ved siden af køkkenvasken som har todelt låg. Når låget tages væk kan det bruges om en ekstra hylde ved siden af vasken.


Køleskabet står ved siden af indgangsdøren. Det har udtagelig frostboks og automatisk energivalg og rummer samlet 160 l.


Overskabene har en god rummelighed. Te to til højre er over siddegruppen, de to til venstre over køkkenblokken. I det fremskudte er der plads til en kaffemaskine.


Skufferne under køkkenblokken har en god dybde.


Åbne overskabe over køkkenblokken med kaffemaskine monteret i det venstre.


Ekstra bred dør med myggenet i fuld højde, vindue, avisholder, småtingsbakke og et solide håndtag som det føles naturligt at tage fat på. Vognens teknik betjenes fra paneler over døren og fra de store og tydelige kontakter.


Toiletrummet er todelt med selve toilettet og håndvasken placeret i dørsiden.


Der er OK med skabe og der kan lukkes helt af med den sølvfarvede foldedør.


Brusekabinen står modsat toiletrummet. Klædeskabene i halv højde er placeret på begge sider af hovedgærdet.


Madrasmålet på dobbeltsengen er på 195 x 145 cm. Hele rammen kan løftes op i ét stykke støttet af gastryksfjedre.


Under sengebunden er der ekstra magasiner. Her der du den store nederste skuffe.


Den indvendige højde i hækgaragen under dobbeltsengen er på 112 cm. Døren i passagersiden måler 92 x 111 cm. I førersiden måler døren 50 x 64 cm. Hækgaragen er opvarmet og der er ekstra ventilering fra camperens øvrige dobbeltbund som har en højde fra 17 med gulvvarmeeffekt og ved køkkenblokken er der et isoleret og ekstra dybt magasin med en nyttehøjde på 40 cm. Der er adgang til dobbeltbunden fra flere indvendige magasiner. Hækgaragen kan bære op til 350 kg.


Grundrids og nøgledata for Carthago c-compactline I 144 QB.
Carthago autocampere sælges af Dancamper i Horsens.
Se mere på www.dancamper.dk og på www.carthago.com.
Der er bl.a. hjemmeside på tysk, engelsk. Svensk og norsk.

Tekst: JPR / Foto: JPR & Carthago Reisemobilbau GmbH
© www.campingferie.dk