Annonce:
Isabella Lufttelt
Annonce:

Pressemeddelelse.:

FERIE & FRITID: En fremgang på hele 68 procent i antal solgte autocampere vidner om en ferieform, der bliver stadig mere populær.

Danskerne søger den frihed, der er forbundet med at dreje nøglen i autocamperen og køre ud i det blå med bil og feriebolig i ét. Seneste tal viser, at der er solgt 68 procent flere autocampere i år sammenlignet med sidste år, og ifølge Camping Branchen tyder den udvikling på at fortsætte.

– For få år siden var det stadig et fåtal, som investerede i en autocamper, men siden er der kommet stadig flere modeller til og i forskellige prisklasser, og det betyder, at der eksempelvis er folk, som i dag vælger at købe en mindre autocamper fremfor at investere i familiebil nummer to, siger Torben Jensen, bestyrelsesmedlem i Camping Branchen og repræsentant for autocamperne.

Fra rugbrød til luksus

Han har beskæftiget sig med autocampere i over 30 år, og i løbet af den tid er der sket en markant udvikling.

– I starten var autocampere jo sådan noget lidt hippieagtigt noget med primitive forhold i et folkevognsrugbrød. I dag kan du få autocampere med både parabol og solceller på taget og varmt vand i hanerne, siger Torben Jensen, der oplever, at flere vælger at udskifte sommerhuset eller båden med en autocamper.

– I kraft af den kvalitet, som autocamperne har opnået, er det muligt at forlænge ferien og eksempelvis køre rundt i Europa på alle tider af året. Du er ikke afhængig af eksterne faciliteter, fordi du har det hele i autocamperen. Du kan holde ind på en rasteplads, tage et bad, spise en middag og køre i operaen om aftenen, siger Torben Jensen.

Autocampere fås i mange prisklasser. De billigste koster 450.000 kr., de mest solgte 6-800.000 kr., mens de dyreste modeller løber op i 2 mio. kr.

Fakta: Camping Branchen er en sammenslutning af fabrikanter, importører, forhandlere og udlejere af telte, trailere, campingvogne, autocampere samt leverandører af forskellige former for tilbehør.

Læs mere på: www.campingbranchen.dk

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk