Onsdag den 11. oktober 2023 lød startskuddet til “Nordlys-Turen 2023” som er en guidet campingtur til Polarcirklen i Finland.

Det er Signe og hendes hund Fenja og undertegnede Peer Neslein der kører sammen og er guider på turen (Fenja er ikke guide). De kører turen i Peers Kabe Estate 560 GLE.

 

Peer Fortæller:
Vi er 8 familier som skal rejse sammen på turen og vi skal mødes den 11. oktober sidste på dagen på First Camp i Gränna, nord for Jönköping i Sverige. Herfra kører vi næste dag til First Camp i Sundsvall, Sverige hvor vi overnatter og fortsætter næste dag til First Camp i Luleå, Sverige. Lørdag den 14. oktober sætter vi kursen mod vores mål i Finland, nemlig til Rovaniemi og vores boplads ved Polarcirklen og Santa Claus Village, hvor vi skal bo 4 dage.

Rovaniemi er nok er mest kendt for Santa Claus Village, altså Julmandens by, fordi finnerne mener at Julemanden bor i Finland. Og Polarcirklen løber faktisk lige gennem julemandens by og vi skal bo i området.

Men men men – vi skal først køre de 1.776 km før vi er der. Og vigtigst af alt skal vi huske at Nordlyset kan ses fra mange steder, så det gælder om at være vågen om aftenen uanset hvor vi er.

 

Et eksempel på det er nedenstående billede med Nordlys i Danmark.

Billedet er taget af Rasmus Neslein ved Knud Rasmussens hus (Polarforsker) ved Spodsbjerg ved Hundested på Sjælland.

 

Sæsonen for Nordlys er i perioden mellem september og marts og den største hindring er skyer.

Der vil komme fyldigere dagbøger undervejs måske suppleret med små filmklip. Men der kommer en hel film når vi er hjemme igen.

Følg vores rejse på www.campingferie.dk og på Campingferies Facebook.

På gensyn i morgen

Signe og Peer Neslein
Eventyrer i løs vægt

 

 

 

Annonce:

Efterlad din kommentar